Joulupukitkin verolle pantaviksi (YLE)

Posted on

 

(23.12.2014)

Pääsääntöisesti joulupukin tehtävistä maksetaan käteisellä ja pimeästi. Verottajan koura on kuitenkin kurkottamassa myös pukkien harmaaseen talouteen.

 

Seinäjokelainen pukkipalvelua pyörittävä Ari-Pekka Harju tekee nykyään joulupukin työtä täysin virallisesti, maksaa siitä veroa ja kartuttaa samalla omaa eläkettään.

Joulupukin työ on murroksessa. Kysyntä yhden päivän vierailuille on edelleen yhtä suuri kuin aiempina vuosina. Sen sijaan nuorempia sukupolvia eivät pukkikeikat suuremmin kiinnosta. Ei siitäkään huolimatta, että pukkipäivästä voi tulla aika makoisa tienesti.

– Olisi täällä ehkä muutama miljonääri lisää, jos joulu olisi joka päivä, toteaa pukkipalveluja pyörittävä seinäjokelainen Ari-Pekka Harju.

Jos ei nuoria kiinnosta pukkitoiminta, verottajaa kiinnostaa. Harmaata taloutta pyritään kitkemään pois tälläkin alalla. Pukkipalvelut voi nimittäin maksaa nyt myös virallisesti palkkaus.fi:n kautta.

Sitä ylläpitää Suomen Palkanlaskenta Oy. Sitä kautta voidaan maksaa monen muunkin kotitaloustyöntekijän, kuten lastenhoitajan tai remonttimiehen maksut….